+(420) 315 707 111  Můj účet

Převodník měřících pulsů WM868-SI4.1-H

2 723  s DPH

Modul WM868-SI4-H je určen k dálkovému odečítání měřičů spotřeby (vodoměrů, plynoměrů, elektroměrů, kalorimetrů), které jsou vybaveny standardním pulzním výstupem, běžně používaným v oblasti měření spotřeby energií a médií (výstup typu „SI“).

 

Není skladem

Katalogové číslo: 204 Kategorie: , Štítky: ,

Popis Produktu

Manuál k WM868-SI4-H

Modul WM868-SI4-H je určen k dálkovému odečítání měřičů spotřeby (vodoměrů, plynoměrů, elektroměrů, kalorimetrů), které jsou vybaveny standardním pulzním výstupem, běžně používaným v oblasti měření spotřeby energií a médií (výstup typu „SI“). Modul má čtyři vstupy typu SI, ke kterým lze připojit čtyři měřiče spotřeby, které mohou být různého typu, s různými jednotkami a převodními konstantami. Modul kontinuálně načítá pulzy generované měřiči spotřeby do vnitřních čítačů, na základě přednastavených násobících/dělících konstant je převádí na požadované výstupní jednotky spotřeby (m3, kWh, MJ…) a vysílá aktuální údaje o náměru měřiče spotřeby ve formě radiových zpráv, a to buďto na vyžádání (prostřednictvím systému „Wake-On-Radio“), nebo automaticky v nastaveném časovém intervalu. Zpráva s aktuální hodnotou náměru měřiče spotřeby je typu „INFO“ a kromě údajů o náměru připojených měřičů obsahuje i systémový čas modulu, napětí baterie a teplotu procesoru.

Modul lze použít i pro připojení až čtyř stavových senzorů (kupříkladu ochranných a dveřních kontaktů, záplavových čidel, požárních hlásičů apod.). V tomto režimu modul detekuje každou změnu stavu připojeného senzoru a okamžitě posílá zprávu o změně stavu.

Vysílané zprávy jsou dále přenášeny prostřednictvím sítě WACO na komunikační brány typu WM868-RFU (WACO USB GateWay), WM868-RFE (WACO Ethernet GateWay), nebo WM868-RFG (WACO GSM GateWay), kde se zkonvertují z radiového formátu na formát komunikace po sériové lince (WM868-RFU), vhodný pro zpracování lokálním počítačem, nebo na formát komunikace po počítačové síti (WM868-RFE/RFG), vhodný pro zpracování vzdáleným počítačem.

Alternativně lze zprávy s údajem spotřeby přenášet na tzv. „sběrnou jednotku“ systému WACO, která provádí sběr dat z modulů WM868-SI/SA/SISA a WM868-TI/TE v radiové síti WACO, konverzi nasbíraných dat do standardních zpráv sběrnicového protokolu M-BUS a jejich další předávání ve formátu M-BUS po fyzické sběrnici, nebo ve virtuální sběrnici WACO.
Modul s vysílacím výkonem 25 mW je napájen z vnitřní baterie s kapacitou 7 Ah, která mu umožňuje pracovat po dobu více než 5 let při periodě odečtu 20 minut a delší.

Modul WM868-SI4 / WM868-SI4-H je vybaven systémem „Wake-On-Radio“, který umožňuje vyvolání komunikace na požádání (mimo nastavený interval). Specielní radiovou zprávou („WOR-packet“) lze modul okamžitě převést do aktivního stavu a vyžádat si aktuální informaci o náměru.  Tento režim může sloužit pro získání okamžitých informací o spotřebě pomocí pochůzkového způsobu odečítání (systém WALK-BY), nebo pro provedení vzdálené diagnostiky a konfigurace modulu přes radiovou síť.

 

Další informace

Interface

4 x SI

Napájení

baterie 7 Ah

Prostředí

IP65

výkon

25 mW

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Převodník měřících pulsů WM868-SI4.1-H“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se Vám líbit…